Mixed Private and Govt. Bank Exam Previous 100 English MCQ Question (Taken By AUST)

01.Choose the correct word spelling from the given options.  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    Velnerable
B.     Vulnarable
C.     Vulnerable
D.    Valnerable
উত্তর:  Vulnerable

02.Choose the correct word spelling from the given options.  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
a.Adulterate
b.Adeldurate
c.Adulterat
d.Adultarate
উত্তর:  Adulterate

03. The study of the ancient societies is-  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) History
b) Archaeology
c) Anthropology
d) Ethnology
Answer: b) Archaeology
Anthropology is the study of humans and human behavior and societies in the past and present.
Ethnology is the study of the characteristics of different peoples and the differences and relationships between them.
History is the study of the past as it is described in written documents. Events occurring before written record are considered prehistory.

04. Which spelling is correct ?   [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) Accommodation
b) Acoommodation
c) Accomodation
d) Acomodation
Answer: a) Accommodation

05. Choose the correct word spelling from the given options. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
A.    Collateral
B.    Colateral
C.    Colleteral
D.    Collataral
Answer: Collateral

06. Choose the word that conveys the same meaning as the given word.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
Impute
A.    blame
B.    attribute
C.    apply
D.    expert
উত্তর: attribute
Impute -আরােপ করা, Blame-দোষ, Attribute -আরােপ করা, Apply প্রয়ােগকরা,

07. What is the meaning of the word vice versa?  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) for example
b) face to face
c) namely
d) none of these
Answer: d) none of these

08. The antonym of the word obese is –  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) calm
b) negative
c) slim
d) goal
Answer: c) slim

09. The word Proclaim means –  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) pronounce
b) declare
c) announce
d) circulate
Answer: c) announce

10. __________ his parents allow him or not, Anis intends to go to the party. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
A.    Whether
B.    Although
C.    Despite
D.    While
Answer: Whether

11. Choose the correct word spelling from the given options. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
A.    Lisense
B.    License
C.    Lisence
D.    Licents
Answer: License

12. Mohit was advised to take ______ since he broke his leg in the accident.  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    medicine
B.     coffee
C.     leftover
D.    rest
উত্তর:  rest

13. We must Endeavour to _______ the miseries of poor.  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    mitigate
B.     elaborate
C.     discourage
D.    Augment
উত্তর:  mitigate

14. Choose the correct word spelling from the given options. [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    Lassivious
B.     Lascivious
C.     Lacivoius
D.    Lasivious
উত্তর:  Lascivious

15. Select the word or phrase that best completes the sentence.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
Employers look for agility in workers in small-part production plants. 
A.    flexibility
B.    dexterity
C.    alertness
D.    liveliness
উত্তর: dexterity
Exp: agility = dexterity

16. Select the word or phrase that best completes the sentence.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
You can reach your goal only when you aspire. 
A.    aim high
B.    attempt it
C.    try
D.    dream
উত্তর: attempt it
aspire = aim high [ কিন্তু এখানে বাক্যে যে অর্থে aspire আছে attempt it উপযুক্ত ]

17. Select the word or phrase that best completes the sentence.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
Writing a beautiful sonnet is as much an achievement as to finish a 400 page novel.
A.    finishing
B.    it is to finish
C.    to have finished
D.    if to finish
উত্তর: finishing

18. Complete shutdown ___ observed today against new law.  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    is being
B.     can be
C.     is been
D.    was been
উত্তর:  is being
Passive voice of present continuous tense.

19.The officer has stayed away from ____ populism such as raising the income tax exemption limit. [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    restricted
B.     classified
C.     overt
D.    furtive
উত্তর:  overt

20. Select the pair that best expresses a relationship SIMILAR to that expressed in the original pair. [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
Ostrich: Bird
A.    bud : leaf
B.     tiger : cat
C.     guest : storm
D.    lizard : frog
উত্তর:  tiger : cat
Answer: Ostrich- একধরণের Bird আর Tiger- এক ধরণের Cat.

21. Select the pair that best expresses a relationship SIMILAR to that expressed in the original pair.
Curdle: Milk  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    flow : water
B.     change : oil
C.     brew: coffee
D.    clot: blood
উত্তর:  clot: blood
Milk জমাট বেধে Curdle হয়; আর, Blood জমাট বেধে Clot হয়।

22. Select the pair that best expresses a relationship SIMILAR to that expressed in the original pair.
Conscious : Careless  [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    careful : ugly
B.     graceful: ugly
C.     generous : unkind
D.    careful : indifferent
উত্তর:  careful : indifferent

23. Select the pair that best expresses a relationship SIMILAR to that expressed in the original pair.
Light : Blind   [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
a.tongue : sound
b.voice : vibration
c.speech : dumb
d.None of them
উত্তর:  speech : dumb
Blind cant see light. Dumb cannot speak.

24. Q (1-3)  [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
There are eight seats in a small plane. These seats are arranged in four rows, numbered 1 through 4 and each row has two seats. Six seats are assigned to six passengers N, P, Q, R, S and T. Seat assignments are made according to the following conditions:
*N must sit alone in a row
*P must seat in the same row as R
*Q cannot sit in the same row as S
The rows with only one passenger must be row 1 and row 3.

1. Which of the following passengers could be assigned to sit in the same row as Q?
A.    T
B.    S
C.    R
D.    P
Answer: T

2. If P and R are in row 2, which of the following must be true?
A.    N is in row 2
B.    Q is in row 1
C.    S is in row 3
D.    None
Answer: None

3. How many passengers could be assigned to sit in the same row as T?
A.    1
B.    2
C.    3
D.    4
Answer: 2

25. Which of the following word is verb ?  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) Democracy
b) Democratize
c) Democratic
d) Democratically
Answer: b) Democratize
Exp: সাধারণত, শব্দের শেষে cy, ic থাকলে তা noun; ly থাকলে adverb.

26. Choose the right sentence.  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) He is senior than me for five years.
b) He is senior to me for five years.
c) He is senior from me for five years.
d) He is senior at me for five years.
Answer: b) He is senior to me for five years.
Exp: senior latin adjective. এর পরে than না বসে to বসে।

27. Choose the word that conveys the same meaning as the given word.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
Ruthless  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    Mindful
B.    Cruel
C.    Merciful
D.    None of them
উত্তর: Cruel

28. Q (1– 4): There are blank spaces in the following passage which have been numbered. These numbers are printed below the passage and against each some words are suggested. Find out the word that best fit the blank.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]

Global strategies to control infective disease have historically included the erection of barriers to international travel and _ (1) _ Keeping people with such deadly disease outside national borders has_ (2) _ as an important public health policy in the human immunodeficiency virus (HIV) epidemic. Between 29 and 50 countries – (3) – to have introduced border restrictions on HIV-positive foreigners, usually those planning an — (4) – stay in the country, such as students, workers or seamen.

1. [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    migration
B.    immigrate
C.    emigration
D.    immigration
উত্তর: immigration
Exp: Immigration- অভিবাসন।

2. [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    reemerged
B.    returned
C.    merged
D.    restrained
উত্তর: reemerged

3. [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    is reported
B.    are
C.    are reported
D.    reports
উত্তর: are reported

4. [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    extended
B.    intended
C.    unplanned
D.    interested
উত্তর: extended

29. Q (1– 5): Read the following passage and select the most appropriate answer.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]

Nine books are to be arranged from the left to right on a shelf. Of these, four books are leather-bounds, three are cloth-bounds and remaining books are paperbacks. The leather bound books must be together. The paperback books must also be together. The clothbound books need not to be together.

1. The cloth-bound books must be next to each other, if a paperback book is in which of the following position?  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    the ninth
B.    the first
C.    the fifth
D.    the seventh
উত্তর: the fifth

2. If the second book is a clothbound and the third book is a paperback, which of the following can be a clothbound book?  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    the second
B.    the ninth
C.    the seventh
D.    none of these
উত্তর: the ninth

3. If no clothbound book is next to another clothbound book, which one can be a paperback book?  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    the fifth
B.    the ninth
C.    the third
D.    the sixth
উত্তর: the third

4. If the first and seventh books have the same kinds of binding, which of the following must be a leather-bound books?  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    the second
B.    the fourth
C.    the first
D.    the sixth
উত্তর: the fourth

5. If the sixth book is a leather-bound and eighth book is a cloth-bound, which of the following must be a paperback?  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
A.    the second
B.    the first
C.    the third
D.    the fourth
উত্তর: the second

30. The view ___the open window is very pretty. [BB Combined 7 Bank – 2019]
A.    through
B.     by
C.     along
D.    to
Answer: through

31. Spring is ___ it will be warmer soon. [BB Combined 7 Bank – 2019]
A.    to be coming
B.     coming
C.     prepared now
D.    on the way
Answer: on the way

32. Lack of exercise and high fat diets have ____to be factors in heart attacks. [BB Combined 7 Bank – 2019]
A.    long known been
B.     known been long
C.     been long known
D.    long been known
Answer: long been known

33. His name rings a ________ but I am unable to remember him. [BB Combined 7 Bank – 2019]
(a) toll
(b) bell
(C) cymbal
(d) chime
Answer: bell

34.Fill in the blank with the correct option.  [Combined Exam - Janata Rupali Bank Officer 2019] Voting took place peacefully —— most of the country.
(A) across
(B) besides
(C) into
(D) for
Answer: (A) across

35.Fill in the blank with the correct option.  [Combined Exam - Janata Rupali Bank Officer 2019]
You —— look after your old and sick parents.
(A) can
(B) ought to
(C) might
(D) may
Answer: (B) ought to
Exp: ought to = should

36.Fill in the blank with the correct option.  [Combined Exam - Janata Rupali Bank Officer 2019]
He has sent his book to —— publishing companies.
(A) few
(B) little
(B) the little
(D) a few
Answer: (D) a few

37.Fill in the blank with the correct option.  [Combined Exam - Janata Rupali Bank Officer 2019]
Politicians make many promises, but very — of them are implemented.
(A) little
(B) some
(C) few
(D) a few
Answer: (C) few

38. With this fog, I’m sure the train will be late. Which expression may replace the underlined phrase?  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) bounds to late
b) is bound to be late
c) will bound to be late
d) will be bound to be late
Answer: b) is bound to be late

39. Choose the word that conveys the same meaning as the given word.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
Anxiety 
A.    worry
B.    comfort
C.    faith
D.    None of them
উত্তর: worry
Anxiety এর সমার্থক Worry যার অর্থ- উদ্বিগ্ন।

40.  The view _______ the open window is very pretty. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
A.    By
B.    To
C.    Along
D.    Through
Answer: Through

41. I kept the pencil __ the pencil box?   [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) inside
b) into
c) of
d) to
Answer: b) into

42. Choose the correct word spelling from the given options. [BASIC Bank - Assistant Manager 2018]
A.    Dicotomy.
B.    Dicotemy
C.    Dichotomy
D.    Dechotomy
উত্তর:  Dichotomy

43. Choose the correct word spelling from the given options. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
A.    Extantion
B.    Extention
C.    Extansion
D.    Extension
Answer: Extension

44. Many of the international problems we are facing now –  [ City Bank Ltd MTO 2018 ]
A.    linguistic inconsistency
B.    are because of not understanding themselves
C.    are the result of misunderstandings
D.    Jacks of the intelligent capabilities of understanding
E.     None of these
Ans: are the result of misunderstandings

45. Automobile production in some countries—,  [ City Bank Ltd MTO 2018 ]
A.    has been rather erratic recently
B.    have taken slumps and rises in recent years
C.    has been erratically lately
D.    are going up and down all the time
E.     None of these
Ans: has been rather erratic recently

46. An ordinance is __________ .  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) a book
b) an arms factory
c) a journal
d) a law
Answer: d) a law
Decree or law promulgated by a state or national government without the consent of the legislature

47. Which one is correct: He said to me, “May you be happy”.  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) He told that I might be happy
b) He reported that I might be happy
c) He said that I might be happy
d) He wished that I might be happy.
Answer: d) He wished that I might be happy.
Optative sentence এর narration change করার ক্ষেত্রে reporting verb এর tense এর উপর নির্ভর করে reported speech এর may might

48. Select the pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.  [BB Combined 7 Bank – 2019]
Curdle: Milk
A.    Flow: Water
B.     Change: Oil
C.     Brew: Coffee
D.    Clot: Blood
Answer: Clot: Blood
Milk জমাট বেধে Curdle (দই) হয়; আর, Blood (রক্ত) জমাট বেধে Clot হয়।

49. Select the pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.  [BB Combined 7 Bank – 2019]
vindictive: Mercy
A.    Avaricious: Greed
B.     Skeptical: Trustfulness
C.     Insightful: Hope
D.    Modest: Dignity
Answer: Skeptical: Trustfulness
প্রথমটা দ্বিতীয়টার বিপরীত।

50. What do you mean by the phrase “Sit on the fence?  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) Watch over the fence
b) Sit idly
c) Remain neutral in a dispute
d) Sit on a height
Answer: c) Remain neutral in a dispute

51. Select the phrase that appropriately fills in the gap. [ City Bank Ltd MTO 2018 ]
The professor said that
A.    the students can turn over their reports on Monday.
B.    the reports on Monday could be received from the students by him
C.    the students could hand in their reports on Monday
D.    the students will turn in their reports on Monday
E.     None of these
Ans: the students could hand in their reports on Monday

52. Select the phrase that appropriately fills in the gap. [ City Bank Ltd MTO 2018 ]
She wanted to serve some coffee to her guests, however. –    [ City Bank Ltd MTO 2018 ]
A.    she had not much sugar
B.    there was not a great amount of sugar
C.    she did not have much sugar
D.    None of these
E.     she was lacking in amount of sugar
Ans: she did not have much sugar


53. Select the phrase that appropriately fills in the gap. [ City Bank Ltd MTO 2018 ]
 I wish you would tell me –,
A.    who is being lived next door
B.    who does live in the next door
C.    who lives next door
D.    who was living next door
E.     None of these
Ans: who lives next door


54. Select the pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.  [BB Combined 7 Bank – 2019]
Conscious: Careless
A.    Careful: Indifferent
B.     Graceful: Ugly
C.     Generous: Unkind
D.    Careful: Ugly
Answer: Careful: Indifferent
একে অন্যের বিপরীত

55. He is not interested _ cycling.  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) with
b) in
c) for
d) at
Answer: b) in

56. The synonym of the word witty is __  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) clever
b) dull
c) boring
d) tedious
Answer: a) clever

57. Which one is correct ?  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) The ship was drowned in the ocean
b) The ship sunk in the ocean
c) The ship goes under the ocean
d) The ship was sunk in the ocean
Answer: b) The ship sunk in the ocean
Exp: ব্যক্তির ক্ষেত্রে drown, বস্তুর ক্ষেত্রে sink বসে।

58. Select the word or phrase that best completes the sentence. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
Writing a beautiful sonnet is as much an achievement as to finish a 400-page novel.
A.    it is to finish
B.    if to finish
C.    finishing
D.    to have finished
Answer: finishing
Writing = write+ing same as to+finish will be finish+ing = finishing

59. Select the word or phrase that best completes the sentence. [ Sonali Bank - Assistant Programmer 2018 ]
Today, this is totally different world than we have seen in the last decade.
A.    since we have seen
B.    from what we have seen
C.    from what we seen
D.    None of these
Answer: from what we have seen

60. His views did not coincide _____ those of his wife.  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) at
b) on
c) for
d) with
Answer: d) with

61. Synonym of the word Fickle is –  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) Constant
b) Trustworthy
c) Unstable
d) Stable
Answer: c) Unstable

62. Would you mind (sing) a song?  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) to sing
b) sang
c) sung
d) singing
Answer: d) singing
Exp: Would you mind + V + ing

63. A _____ is someone who sees a crime being committed.  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) criminal
b) solicitor
c) witness
d) judge
Answer: c) witness

64. He and I ______ well.  [ IFIC Bank MTO-2018 ]
a) am
b) is
c) are
d) been
Answer: c) are
Exp: and দ্বারা দুটি subject যুক্ত হলে verb plural হয়

65. Choose the word that conveys the same meaning as the given word.  [Probashi Kallyan Bank - Senior Executive Officer 2018]
Exigency
A.    dilemma
B.    constraint
C.    demand
D.    occasion
উত্তর: demand
Exigency -খুব জরুরী/দরকারী, Dilemma- উভয় সংকট, Constraint – বাঁধা, Demand-চাহিদা/যা খুব দরকারী, Occasion –উপলক্ষ্য

66. Identify which underlined section is incorrect. [City Bank Ltd MTO 2018]
(a) Because they had spent
(b) too many time
(c) considering the new contract, the students
(d) lost the opportunity to lease the apartment.
(e) No error
Ans: too many time
Exp: time uncountable তাই many বসবে না। much বসবে।

67. Identify which underlined section is incorrect. [City Bank Ltd MTO 2018]
She (a) has not completed (b) the assignment (c) yet and Maria (d) hasn’t neither . (e) No error
Ans: hasn’t neither
double negative একসাথে বসবে না

68. Identify which underlined section is incorrect. [City Bank Ltd MTO 2018]
(a) The food that Rita (b) is cooking in the kitchen (c) is smelling (d) delicious. (e) No error
Ans: is smelling
Exp: smell continuous tense হিসেবে বসে না।

69. Identify which underlined section is incorrect. [City Bank Ltd MTO 2018]
The fire began (a) in the (b) fifth floor of the hotel, but it (C) soon spread to (d) adjacent floors. (e) No error
Ans: in the

70. Identify which underlined section is incorrect. [City Bank Ltd MTO 2018]
When (a) a university formulates (b) new registers it (c) must relay as (d) decision to the students. (e) No error
Ans: it must relay

71. If you are looking for a job or plan to reenter the working world, you might find the Job — a difficult task. If you rewrite (the sentence beginning with “Looking for a job” the next word should be-  [City Bank Ltd MTO 2018]
A.    finding
B.    being
C.    Looking
D.    reentering
E.     None
Ans: being

72. “The variety of working in a different place every day or week stimulates many workers.” Which is the best was to write the underlined portion of this sentence?  [City Bank Ltd MTO 2018]
A.    stimulate
B.    will be stimulating
C.    stimulating
D.    stimulates
E.     None
Ans: will be stimulating

73. “On the other hand, if you want to attend a computer seminar, lie in the sun on the first day of summer, or visit Aunt Grace on Columbus day, you can easily take the day off.” Which correction should be made to the sentence?  [City Bank Ltd MTO 2018]
A.    remove the comma after day
B.    change Columbus day’ to Columbus Day
C.    change ‘summer’ to ‘Summer
D.    remove the comma after “seminar?
E.     replace if with ‘since’
Ans: change Columbus day’ to Columbus Day

74. “Some temporary agencies offer health insurance and other benefits to their workers, but others do not.” Which correction should be made to the sentence?  [City Bank Ltd MTO 2018]
A.    insert which’ after ‘agencies’
B.    remove the comma after ‘workers’
C.    insert a comma after “insurance’
D.    replace their’ with “they’re?
E.     No correction is necessary
Ans: No correction is necessary

75. Can you tell me why did you not speak the truth?  [Standard Bank TAO – 2018]
A.    why did not you speak
B.    that why did you not speak
C.    why you did not speak
D.    why did you not spoke
Answer: why you did not speak

76. He found the gold coin as he cleans the floor.  [Standard Bank TAO – 2018]
A.    as he had cleaned
B.    while he cleans
C.    which he is cleaning
D.    while cleaning
Answer: while cleaning

77. Select the word or phrase that best completes the sentence.  [ICB Assistant Programmer -2017]
You can reach your goal only when you (aspire).
A.    dream
B.     attempt it
C.     try
D.    aim high
Answer: attempt it
Exp: Aim high হওয়া উচিত ছিল। কিন্তু Sentence টির meaning এর কারণে attempt it সঠিক।

78. Select the word or phrase that best completes the sentence.  [ICB Assistant Programmer -2017]
Read the (abridge) version of the novel to get an overall idea of the book.
A.    condensed
B.     critique’s
C.     summarized
D.    accurate
Answer: summarized

79. Select the word or phrase that best completes the sentence.  [ICB Assistant Programmer -2017]
Employers look for (agility) in workers in small-part production plants.
A.    alertness
B.     dexterity
C.     flexibility
D.    liveliness
Answer: dexterity

80. We don’t know how did the thief made an escape.  [Standard Bank TAO – 2018]
A.    how the thief did make
B.    how the thief does make
C.    how the thief made
D.    how was the thief made
Answer: how the thief made

81. He dislikes the word dislike, isn’t he?  [Standard Bank TAO – 2018]
A.    didn’t he
B.    doesn’t he
C.    hasn’t he
D.    does he
Answer: doesn’t he

82. Construction augers ____ drill holes in soft grounds for the piers of large buildings.[Modhumoti Bank PO - 2018]
A.    for
B.    used to
C.    are used by
D.    are used to
Ans: are used to

83. A female tiger signals ____ ready to mate by leaving her scratch marks & scent on trees,[Modhumoti Bank PO - 2018]
A.    her
B.    that she is
C.    is she
D.    she
Ans: that she is

84.Writing a beautiful sonnet is as much an achievement as to finish a 400-page novel.
(A) it is to finish
(B) if to finish
(C) finishing
(D) to have finished
Answer: (C) finishing
 Writing = write+ing same as to+finish will be finish+ing = finishing

85. Today, this is totally different world than we have seen in the last decade.
(A) since we have seen
(B) from what we have seen
(C) from what we seen
(D) None of these
Answer: (B) from what we have seen
Exp: Different+from বসে।

86. There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only.
(A) signatures
(B) initials
(C) pictures
(D) middle names
Answer: (B) initials

87. We demonstrated to them how we were prepared the artistic patterns.
(A) are prepared
(H) have prepared
(C) had prepared
(D) are preparing
Answer: (C) had prepared

88.Select the pair that expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. [Modhumoti Bank PO - 2018]
 INSULIN: PANCREAS::
A.    bile: liver
B.    honey: ship
C.    oxygen: heart
D.    drone: monotonous
Ans: bile: liver

89. Select the pair that expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. [Modhumoti Bank PO - 2018]
ARTICLLATE: CLEARLY::
A.    orate: strongly
B.    shout : loudly
C.    lecture : willfully
D.    pharmacist :prescribe
Ans: shout : loudly

90.Select the pair that expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. [Modhumoti Bank PO - 2018]
 MISER :THRIFT::
A.    performer: artistry
B.    mimic : ridicule
C.    chauvinist: patriotism
D.    kader: nondescript
Ans: chauvinist: patriotism

91. By such time you finish that chapter, I will write a letter.
(A) By the time
(B) The time when
(C) By that time
(D) The time
Answer: (A) By the time

92. She cooks, washes dishes, does her homework and then relaxing.
(A) relaxing then
(B) then is relaxing
(C) relaxing is then
(D) then relaxes
Answer: (D) then relaxes

93. Select the lettered word that is most nearly opposite meaning to the word in capital letters. [Modhumoti Bank PO - 2018]
PROLOGUE
A.    trilogy
B.    analogue
C.    dialogue
D.    epilogue
Ans: epilogue

94. Select the lettered word that is most nearly opposite meaning to the word in capital letters. [Modhumoti Bank PO - 2018]
INFILATE
A.    converge
B.    circulate
C.    minimize
D.    separate
Ans: minimize

95.Select the lettered word that is most nearly opposite meaning to the word in capital letters. [Modhumoti Bank PO - 2018]
INDIGENOUS
A.    unworthy
B.    acquired
C.    terminal
D.    redundant
Ans: acquired

96. Select the lettered word that is most nearly opposite meaning to the word in capital letters. [Modhumoti Bank PO - 2018]
QUELL
A.    foment
B.    divert
C.    confirm
D.    convoke
Ans: foment

97.Select the lettered word that is most nearly opposite meaning to the word in capital letters. [Modhumoti Bank PO - 2018]
CPMPLAISANCE
A.    churlishness
B.    emptiness
C.    swiftness
D.    attractive
Ans: churlishness

98. Select the pair that expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. [Modhumoti Bank PO - 2018]
DRAWBRIDGE: CASTLE::
A.    lawn : house
B.    gangway: ship
C.    flammable: born
D.    noxious :escape
Ans: gangway: ship

99.Select the pair that expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. [Modhumoti Bank PO - 2018]
 TALON: EAGLE::
A.    fang: snake
B.    hoop: brose
C.    tusk : elephant
D.    claw :panther
Ans: claw :panther

100. Although sunlight appears white,____ is actually a combination of all the colures of the spectrum. [Modhumoti Bank PO - 2018]
A.    that it
B.    because it
C.    it
D.    the
Ans: it

Post a Comment

Please express your needs and emotions by using comment Box above.