Bank Synonym Words

Professor's Key To Govt Bank Job Full PDF Book এর পিডিএফ সরাসরি ডাউনলোড করে নিন
এই পেজের শেষে দেখুন ডাউনলোড লিংক দেওয়া আছে



1. MOROSE
A.Annoyed
B.Gloomy
C.Moody   
D.Displeased
Answer: Option A

2. MASTERLY
A.Crafty
B.Skilful
C.Meaningful
D.Cruel
Answer: Option B

3. SCINTILLATING
A.Smouldering
B.Glittering
C.Touching
D.Warming
Answer: Option B

4. TEPID
A.Hot
B.Warm
C.Cold
D.Boiling
Answer: Option B

5. VORACIOUS
A.Wild
B.Greedy
C.Angry
D.Quick
Answer: Option B

6. UNITE
A.Unfold
B.Unchain
C.Combine
D.Unhinge
Answer: Option C

7. COMBAT
A.Conflict   
B.Quarrel
C.Feud
D.Fight
Answer: Option D

8. REFECTORY
A.Restaurant
B.Parlour
C.Living Room
D.Dining Room
Answer: Option D

9. UNCOUTH
A.Ungraceful
B.Rough
C.Slovenly
D.Dirty
Answer: Option B

10. ERROR
A.Misadventure
B.Misgiving
C.Ambiguity
D.Blunder
Answer: Option D


11. COMMENSURATE
A.Measurable
B.Proportionate
C.Begining
D.Appropriate
Answer: Option B

12. DEBACLE
A.Collapse
B.Decline
C.Defeat
D.Disgrace
Answer: Option A

13. GERMANE
A.Responsible
B.Logical
C.Possible
D.Relevant
Answer: Option D

14. DISTINCTION
A.Diffusion
B.Disagreement
C.Different
D.Degree
Answer: Option C

15. IMPROMPTU
A.Offhand
B.Unimportant
C.Unreal
D.Effective
Answer: Option A

16. FRUGALITY
A.Foolishness
B.Extremity
C.Enthusiasm
D.Economy
Answer: Option D

17. CORRESPONDENCE
A.Agreements   
B.Contracts
C.Documents
D.Letters
Answer: Option D

18. ASCEND
A.Leap
B.Grow
C.Deviate
D.Mount
Answer: Option D

19. FURORE
A.Excitement
B.Worry
C.Flux
D.Anteroom
Answer: Option A

20. SYNOPSIS
A.Index
B.Mixture
C.Summary
D.Puzzles
Answer: Option C

21. TURN UP
A.Land up
B.Show up
C.Crop up
D.Come up
Answer: Option B

22. Synonyum of BRIEF
A.Limited
B.Small
C.Little
D.Short
Answer: Option D

23. Synonyum of  AUGUST
A.Common
B.Ridiculous
C.Dignified
D.Petty
Answer: Option C

24. Synonyum of  CANNY
A.Obstinate
B.Handsome
C.Clever
D.Stout
Answer: Option C

25. Synonyum of  ALERT
A.Energetic
B.Observant
C.Intelligent
D.Watchful
Answer: Option D

26. Synonyum of  WARRIOR
A.Soldier
B.Sailor
C.Pirate
D.Spy
Answer: Option A

27. Synonyum of  DISTANT
A.Far
B.Removed
C.Reserved
D.Separate
Answer: Option A

28. Synonyum of  ADVERSITY
A.Failure
B.Helplessness
C.Misfortune
D.Crisis
Answer: Option C

29. Synonyum of  FAKE
A.Original
B.Imitation
C.Trustworthy
D.Loyal
Answer: Option B

30.  Synonyum of  STRINGENT
A.Dry
B.Strained
C.Rigorous
D.Shrill
Answer: Option C

31. Synonyum of  RECKLESS
A.Courageous
B.Rash
C.Bold
D.Daring
Answer: Option B

32. Synonyum of  CONSEQUENCES
A.Results
B.Conclusions
C.Difficulties
D.Applications
Answer: Option A

33. Synonyum of  IMPROVEMENT
A.Advancement
B.Betterment
C.Promotion
D.Preference
Answer: Option B

34. Synonyum of  MOVING
A.Taking
B.Toying
C.Shifting
D.Turning
Answer: Option C

35. Synonyum of  IRONIC
A.Inflexible
B.Bitter
C.Good-natured
D.Disguisedly sarcastic
Answer: Option D

36. Synonyum of  TIMID
A.Fast
B.Slow
C.Medium
D.Shy
Answer: Option D

37. Synonyum of ALERT
A.Energetic
B.Observant
C.Intelligent
D.Watchful
Answer: Option D

38. Synonyum of WARRIOR
A.Soldier
B.Sailor
C.Pirate
D.Spy
Answer: Option A

39. Synonyum of DISTANT
A.Far
B.Removed
C.Reserved
D.Separate
Answer: Option A

40. Synonyum of ADVERSITY
A.Failure
B.Helplessness
C.Misfortune
D.Crisis
Answer: Option C

41. Synonyum of FAKE
A.Original
B.Imitation
C.Trustworthy
D.Loyal
Answer: Option B

42. Synonyum of BRIEF
A.Limited
B.Small
C.Little
D.Short
Answer: Option D

43. Synonyum of STRINGENT
A.Dry
B.Strained
C.Rigorous
D.Shrill
Answer: Option C

44. Synonyum of RECKLESS
A.Courageous
B.Rash
C.Bold
D.Daring
Answer: Option B

45. Synonyum of AUGUST
A.Common
B.Ridiculous
C.Dignified
D.Petty
Answer: Option C

46. Synonyum of CANNY
A.Obstinate
B.Handsome
C.Clever
D.Stout
Answer: Option C

47. VORACIOUS
A.Truthful
B.Gluttonous
C.Funny
D.Venturous
Answer: Option B

48. AWAKENED
A.Enlightened
B.Realised
C.Shook
D.Waken
Answer: Option D

49. GRATIFY
A.Appreciate
B.Frank
C.Indulge
D.Pacify
Answer: Option C

50. PRECARIOUS
A.Cautious
B.Critical
C.Perilous
D.Brittle
Answer: Option C

51. INFAMY
A.Dishonour
B.Glory
C.Integrity
D.Reputation

52.A.Strength
B.Boldness Answer & Explanation
C.Warmth
D.Enthusism
Answer: Option A

53. GARNISH
A.Paint
B.Garner
C.Adorn
D.Abuse
Answer: Option C

54. MENDACIOUS
A.Full of Confidence
B.False
C.Encouraging
D.Provocative
Answer: Option B

55. GARRULITY
A.Credulity
B.Senility
C.Loquaciousness
D.Speciousness
Answer: Option C

56. WRETCHED
A.Poor
B.Foolish
C.Insane
D.Strained
Answer: Option A

57. INTIMIDATE
A.To hint
B.Frighten
C.Bluff
D.Harass
Answer: Option B

58. CANTANKEROUS
A.Quarrelsome
B.Rash
C.Disrespectful
D.Noisy
Answer: Option A

59. ECSTATIC
A.Animated
B.Bewildered
C.Enraptured
D.Illful
Answer: Option C

60. ADMONISH
A.Punish
B.Curse
C.Dismiss
D.Reprimand
Answer: Option D

62. PIOUS
A.Pure
B.Pretentious
C.Clean
D.Devout
Answer: Option D

63. BROWSE
A.Heal
B.Deceive
C.Examine
D.Strike
Answer: Option C

64. INFREQUENT
A.Never
B.Usual
C.Rare
D.Sometimes
Answer: Option C

65. RESTRAINT
A.Hindrance
B.Repression
C.Obstacle
D.Restriction
Answer: Option D

66. DEIFY
A.Flatter
B.Challenge
C.Worship
D.Face
Answer: Option C

67. HARBINGER
A.Messenger
B.Steward
C.Forerunner
D.Pilot
Answer: Option C

69. RANT
A.Praise inordinately
B.Formalise
C.To preach noisily
D.Treat with screen
Answer: Option C

70. ZANY
A.Clown
B.Pet
C.Thief
D.Magician
Answer: Option A

71. TACITURNITY
A.Dumbness
B.Changeablemess
C.Hesitation
D.Reserve
Answer: Option D

72. MASSACRE
A.Murder
B.Stab
C.Assassinate
D.Slaughter
Answer: Option D

73. KEN
A.Ignorance
B.Witness
C.Trial
D.Knowledge
Answer: Option D

74. WARY
A.Sad
B.vigilant
C.Distorted
D.Tired
Answer: Option B

75. RABBLE
A.Mob
B.Noise
C.Roar
D.Rubbish
Answer: Option A

76. MAYHEM
A.Jubilation
B.Havoc
C.Excitement
D.Defeat
Answer: Option B

77. PONDER
A.Think
B.Evaluate
C.Anticipate
D.Increase
Answer: Option A

78. CONNOISSEUR
 A.Ignorant
B.Lover of art
C.Interpreter
D.Delinquent
Answer: Option B

79. SHIVER
A.Feel
B.Rock
C.Tremble
D.Move
Answer: Option C

80. PRESTIGE
A.Influence
B.Quality
C.Name
D.Wealth
Answer: Option C

81. Synonyum of IMPROVEMENT
A.Advancement
B.Betterment
C.Promotion
D.Preference
Answer: Option B

82. DIVERSION
A.Amusement
B.Distortion
C.Deviation
D.Bylane
Answer: Option C

83. INSOLVENT
A.Poor
B.Bankrupt
C.Penniless
D.Broke
Answer: Option B

84. INEXPLICABLE
A.Confusing
B.Unaccountable
C.Chaotic
D.Unconnected
Answer: Option B

85. Synonyum of MOVING
A.Taking
B.Toying
C.Shifting
D.Turning
Answer: Option C

86. Synonyum of IRONIC
A.Inflexible
B.Bitter
C.Good-natured
D.Disguisedly sarcastic
Answer: Option D

87. Synonyum of TIMID A.Fast
B.Slow
C.Medium
D.Shy
Answer: Option D

88. VENUE
A.Place
B.Agenda
C.Time
D.Duration
Answer: Option A

89. CANDID
A.Apparent
B.Explicit
C.Frank
D.Bright
Answer: Option C

90. MELD
A.To soothe
B.Merge
C.Purchase
D.Glisten
Answer: Option B

91. LYNCH
A.Hang
B.Madden
C.Kill
D.Shoot
Answer: Option C

92. TORTURE
A.Torment
B.Chastisement
C.Harassment
D.Terror
Answer: Option A

93. ABUNDANT
A.Ripe
B.Cheap
C.Plenty
D.Absent
Answer: Option C

94. ENTIRE
A.Part
B.Quarter
C.Whole
D.Half
Answer: Option C

95. DESTITUTION
A.Humility
B.Moderation
C.Poverty
D.Beggary
Answer: Option C

96. Synonyum of CONSEQUENCES
A.Results
B.Conclusions
C.Difficulties
D.Applications
Answer: Option A

97. FEEBLE
A.Weak
B.Vain
C.Arrogant
D.Sick
Answer: Option A

98. EXTRICATE
A.Pull
B.Free
C.Tie
D.Complicate
Answer: Option B

99. NEUTRAL
A.Unbiased
B.Non-aligned
C.Undecided
D.Indifferent
Answer: Option A

100. SHALLOW
A.Artificial
B.Superficial
C.Foolish
D.Worthless
Answer: Option B

101. TRANSIENT
A.Transparent
B.Fleeting
C.Feeble
D.Fanciful
Answer: Option B

102. BARE
A.Uncovered
B.Tolerate
C.Clear
D.Neat
Answer: Option A

103. REPEAL
A.Sanction
B.Perpetuate
C.Pass
D.Cancel
Answer: Option D

104. SALACITY
A.Bliss
B.Depression
C.Indecency
D.Recession
Answer: Option C

105. STRINGENT
A.Tense
B.Stringly
C.Strict
D.Causing to Shrink
Answer: Option C

106. INSOMNIA
A.Lethargy
B.Sleeplessness
C.Drunkenness
D.Unconsciousness
Answer: Option B


Professor's Key To Govt Bank Job Full PDF Book
Part - 5 ( Download Now ! )

অন্যান্য পার্ট গুলো ডাউনলোড করতে চাইলে এখানে আসুন
Click Here !  

Post a Comment

Please express your needs and emotions by using comment Box above.